Blesa: "Et donaré el telèfon de la meva dona per si cal que li truquis"

L'expresident de Caja Madrid va insinuar al gestor de la finca en què va morir que s'hauria de fer una trucada a la seva dona

finca

Blesa havia arribat a la finca cap a les dues de la matinada. Feia temps que havia deixat de caçar, però "tenia molt d'afecte" per Puerto del Toro, un vedat privat de caça amb els gestors del qual mantenia una llarga amistat. De fet, solia visitar-la almenys dues vegades a l'any i amb la família. Els últims dies, relaten les fonts consultades, estava indecís: "Uns dies deia que aniria la finca, altres que no…". Dimarts a la nit, finalment, va trucar avisant que hi estava anant.

Quan va arribar, va sorprendre que viatjava sense equipatge, quan "sempre ho feia amb una gran bossa". A més, tot i  haver deixat de caçar des de feia temps, i quan ho feia utilitzava les armes de la finca, "ahir es va endur un rifle seu", van assegurar les mateixes fonts. Blesa estava en possessió de les llicències de caça D i E i era propietari de 15 armes.  

Tan bon punt va arribar, se'n va anar a descansar, i, a les 7.30 hores, Blesa ja estava esmorzant. A la finca hi havia dos guardes, la dona d'un d'ells i Rafael A. Alcaide, un dels gestors del vedat de caça i amic personal.

"Rafael, ¿tu tens el número de telèfon de la meva dona? Te'l donaré per si alguna vegada et cal trucar-li", li va dir. Al cap d'un moment, es va aixecar de la taula amb l'excusa d'anar a posar el cotxe "a l'ombra", segueix relatant un dels seus amics íntims. Va anar al cotxe, va extreure del maleter el rifle, es va col·locar a la part davantera del cotxe, per fora i a la part dreta, i "ajupint-se perquè anés directe al cor…". "Això és tan senzill --va resumir el seu amic-- com que ha vingut de Madrid a engegar-se un tret" a la finca cordovesa. A falta dels resultats de l'autòpsia, les primeres conclusions de la investigació de la Guàrdia Civil apunten en el mateix sentit.

El primer avís es va rebre al 112 cap a les 7.50 hores. Un dels guardes i l'amic que estaven amb ell havien sentit un tret. A l'anar a veure què havia passat, van trobar Blesa al costat del cotxe. Quan van arribar al lloc, els serveis sanitaris només van poder certificar-ne la mort. Cap a les 12.00 hores, la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Peñarroya-Pueblonuevo va ordenar l'aixecament del cadàver i el trasllat a l'Institut de Medicina Legal de Còrdova, on se li practicarà l'autòpsia aquest dijous.

Un caçador habitual de la finca Puerto del Toro va assegurar a aquest diari que l'expresident de Caja Madrid anava a la finca de Villanueva del Rey "amb tots els honors". L'administrador l'atenia i el rebia personalment i "des que entrava per la porta, ha sigut un lloc on ha disfrutat, ha sigut tractat amb honors de príncep i em sorprèn molt que hagi escollit aquest lloc". Altres fonts pròximes a Blesa pensen que pot haver "triat aquest lloc, que ha sigut especial per a ell, per morir-hi".

L'alcalde de Villanueva del Rey, Pedro Barba, va assenyalar que Blesa era una persona "molt discreta" i que la seva relació amb el municipi era "la de venir a divertir-se, a passar-s'ho bé, a descansar i a caçar, que era la seva afició". Solia freqüentar el Café Español, on li agradava degustar "els bolets", segons recordava el propietari. "Era una excel·lent persona i un meravellós client", va dir encara amb un nus a la gola.

Puerto del Toro, d'unes 1.600 hectàrees, és "com Falcon Crest", explicaven Lola i el seu marit, Andrés, que durant vuit anys, fins al 2011, va treballar en el manteniment de la finca. "La casa gran té tres plantes, unes 14 habitacions cadascuna amb xemeneia individual, hi ha piscina, tenen cavalls… El millor vi, el millor whisky… Caçaven quan volien…".

La Guàrdia Civil va prendre declaració a les persones que eren a la finca amb Blesa quan el van trobar mort. El jutjat de Peñarroya ha decretat l'obertura de diligències prèvies i espera a saber el resultat de l'autòpsia, que "determinarà fefaentment la causa de la mort", va informar el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.