processos de concentració

Amazon tanca aquest dimecres la plataforma de compres Buyvip

Els equips dels tres països on opera, entre ells Espanya, s'incorporen al gegant de la distribució 'on line'

Amazon tanca aquest dimecres Buyvip, el club privat de compres 'on line' d'estocs de moda, complements i decoració, per falta de rendibilitat. Passarà a integrar-se en el negoci del gegant del comerç electrònic. És obvi, però no totes les iniciatives de venda electrònica tenen èxit i la tendència a la concentració de l'oferta comercial a internet es plasma especialment en aquesta operació. Gegants com Amazon i Alibaba concentren bona part de l'activitat comercial a internet, i les vetes de mercat especialitzades també registren una elevada competència. En qualsevol cas, la imatge de marca és fonamental.

Buyvip tanca definitivament a Espanya, Alemanya i Itàlia, els països on operava fins ara. La multinacional nord-americana ha subratllat que les plantilles dels tres països seran reubicades en altres departaments de la companyia, segons han informat fonts de la multinacional nord-americana a Europa Press.

Amazon ha explicat que han treballat des del 2010 a "crear una experiència de compra que agradés als clients, oferint un catàleg cada vegada més ampli de productes, funcionalitats innovadores i descomptes atractius". "Malgrat els esforços, aquest negoci segueix sense ser rendible. Buyvip compta amb un excel·lent equip de professionals i els hem ofert a tots un nou lloc de treball que els permetrà continuar desenvolupant la seva carrera a Amazon", han assenyalat des de la multinacional.

Amazon va adquirir la plataforma espanyola l'octubre del 2010. No obstant, des de la seva integració en el gegant nord-americà Buyvip va anar perdent pes davant altres competidors estrangers, com Vine Privee o Showroomprive, que s'han fet un lloc en el mercat.

El setembre del 2012, la plataforma espanyola va canviar de nom per passar a denominar-se Amazonbuyvip i a integrar-se a Amazon, on qualsevol usuari podia accedir a la botiga amb el mateix compte de correu electrònic.

Temes:

Amazon