Fainé: "No he parlat amb ningú" d'una fusió Atlantia-Abertis.

El president de Criteria afirma que no parla de "futuribles", però recorda que la integració tenia sentit fa 10 anys

Isidre Fainé, president de Criteria (La Caixa), la principal accionista d’Abertis, va ser molt rotund quan li van preguntar ahir sobre una eventual fusió d’aquesta companyia amb la italiana Atlantia. Després de remetre al fet rellevant enviat per Abertis a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què es reconeixien contactes entre directius de les dues empreses, va sentenciar: «No he parlat amb ningú» d’aquest assumpte. En tot cas, més concret, va manifestar: «Preguntin a Abertis».

    

Molest per la insistència sobre el tema va afegir: «Ni jo ni cap òrgan de govern que presideixo ho han parlat». A la vegada que va explicar que no es pronunciava sobre «futuribles», va admetre en una roda de premsa prèvia a la junta d’accionistes de Gas Natural, que també presideix, que la integració «tenia sentit» fa 10 anys, quan era el president d’Abertis.

    

Llavors, l’operació amb Autostrade, com es denominava abans Atlantia, es va veure frustrada pel veto del Govern italià.

    

En cas que prosperés l’operació, que es podria fer amb una oferta de compra (opa) amistosa, Criteria passaria a ser accionista de referència del nou grup, juntament amb la família Bennetton, que són els principals accionistes de la italiana Atlantia, com ho eren fa una dècada d’Autostrade.

ACCIONISTA DE REFERÈNCIA

Després de cedir el 3% dimecres, les accions d’Abertis van avançar el 0,55% ahir, fins als 15,80 euros. Els títols del grup gestor d’autopistes es mantenen en els nivells més elevats dels últims dos anys. La virtual integració d’Abertis i Atlantia crearia la companyia de concessions d’autopistes més gran del món amb un total de 13.600 quilòmetres de vies de pagament en gestió.

    

Fonts del sector apunten que l’operació seria acordada entre Atlantia i CriteriaCaixa, que seria accionista de referència del grup resultant juntament amb la família Bennetton. 

    

Tant des d’Abertis com des d’Atlantia asseguren des del primer moment que les converses mantingudes eren «molt preliminars».