JUDICIAL

Presons denega el tercer grau a Gerardo Díaz Ferrán

L'expresident de la CEOE haurà de continuar a la presó per decisió de Presons, publica 'Interviú'

Gerardo Díaz Ferrán, el que va ser cap dels empresaris com a president de la CEOE i animava els espanyols a “treballar més i guanyar menys” per sortir de la crisi, havia sol·licitat que el deixessin anar a la presó només a dormir. No obstant, segons publica 'Interviu', Presons ha resolt denegar-li el tercer grau penitenciari, segons publica 'Interviú'.

L'exempresari passarà la nit de Reis a la presó de Soto del Real, (Madrid), on ha complert quatre anys i un mes d'una condemna de sis anys i mig. Té una cel·la per a ell sol, dintre d'un mòdul de respecte, Díaz Ferrán espera el veredicte d'altres casos contra ell (el primer, el de les 'targetes black' de Caja Madrid). 

Díaz Ferrán va arribar a Soto del Real acusat de multitud de delictes econòmics. En aquest temps ha vist entrar i sortir, entre molts altres presos, Luis Bárcenas (que va ser-hi entre juny del 2013 i gener del 2015) i Mario Conde (que va passar per allà entre abril i juny del 2016). Conde fins i tot va viure al mateix mòdul, el número 10, un dels coneguts com de respecte, on Gerardo Díaz Ferrán compleix la seva condemna de sis anys i mig pel cas Marsans i Aerolíneas Argentinas.

El líder de la patronal fa prop de 1.500 dies que no surt de la presó. Fonts penitenciàries assenyalen que té bon comportament i no ha tingut un sol incident ressenyable. Des del seu entorn, en canvi, afirmen que no s'ha "acostumat" a la vida a la presó i incideixen en la seva avançada edat (complirà 74 anys).