MERCAT IMMOBILIARI

Merlin ven 19 hotels a la francesa Foncière des Regions per 535 milions

Entre els immobles traspassats hi ha l'Eurostars Grand Marina del port de Barcelona

getthumbsbyfilename

La societat cotitzada immobiliària (socimi) Merlin Properties ha formalitzat un acord amb la companyia francesa Foncière des Regions per a la venda de 19 hotels de la seva cartera per 535 milions d'euros.

Segons ha informat avui Merlin a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la cartera venuda està composta per 3.645 habitacions en hotels principalment urbans, ubicats fonamentalment a Madrid i Barcelona i operats per grans cadenes.

Entre aquests hotels figuren l'Eurostars Grand Marina al port de Barcelona, l'NH Collection a la plaça de Colón de Madrid o l'hotel Barceló Torre Madrid a la plaça d'España també de Madrid, que començarà a operar aquest mateix mes després de la seva renovació.

No obstant, l'acord no inclou ni l'hotel Eurostars de Torre Castellana 259 a Madrid ni el Novotel de la Diagonal 199 a Barcelona, ja que tots dos s'ubiquen en edificis d'oficines considerats estratègics per a la companyia.

La formalització de l'acord es produeix després que l'equip directiu de la companyia hagi avaluat aquesta cartera com a no estratègica per a la seva activitat.

Merlin Properties també ha recordat que el 28 de desembre va vendre a l'Ajuntament de Madrid l'edifici d'oficines del carrer Alcalá número 45 que acull l'àrea d'Economia i Hisenda per 104 milions.

L'any passat, Merlin Properties va vendre actius no estratègics per 121,7 milions d'euros, mentre que les seves desinversions totals van sumar 761 milions.