amenaça en el sector tecnològic

'Hackers' vinculats amb Rússia van atacar una vulnerabilitat de Windows

La situació destapa friccions entre Microsoft i Google a l'hora de donar a conèixer riscos per als usuaris

(FILES) This file photo taken on October 06, 2015 shows people walk past a Microsoft office in New York. / JEWEL SAMAD (AFP)

La companyia tecnològica Microsoft ha reconegut aquest dimecres que un grup de pirates informàtics ('hackers') que ha sigut vinculat amb Rússia va atacar i va aprofitar una vulnerabilitat descoberta recentment en el sistema operatiu Windows.

A través d'una nota publicada a la seva pàgina web, Microsoft ha informat que un grup de 'hackers' anomenat Strontium, també conegut com a Fancy Bear i Apt 28 i que ha sigut relacionat en ocasions prèvies amb pirates cibernètics russos, va portar a terme recentment un atac informàtic aprofitant un error descobert a Windows en els últims dies.

El vicepresident executiu de Windows i Dispositius, Terry Myerson, ha dit que Microsoft s'ha coordinat amb Google i Adobe per investigar aquesta acció i desenvolupar un pegat que la solucioni, que està previst que sigui llançat el 8 de novembre.

FRICCIONS

L'anunci de Microsoft arriba un dia després que Google alertés d'una vulnerabilitat present i "crítica" en el sistema operatiu Windows, un avís que, a causa del poc temps que va deixar a la companyia fundada per Bill Gates per solucionar aquesta bretxa de seguretat, va generar friccions entre els dos gegants tecnològics.

DIVULGACIÓ

"Aquesta vulnerabilitat és particularment greu perquè sabem que està sent activament explotada", va assenyalar Google a través del comunicat allotjat al seu blog sobre seguretat cibernètica. "Nosaltres creiem que la participació responsable de la indústria tecnològica col·loca en primer lloc el client, i que requereix una divulgació coordinada de les vulnerabilitats", ha criticar Terry Myerson, de Microsoft.

DESCOORDINACIÓ

"La decisió de Google de divulgar aquestes vulnerabilitats abans que aquests pegats estiguessin àmpliament disponibles i provats és decebedor i va exposar els clients a un risc més gran", ha afegit.