Bankinter augmenta els seus guanys en un 45%

El banc consolida el negoci adquirit a Barclays a Portugal

lpedragosa32490130 bankinter alcanza un beneficio record de 376 millo160121190736

Bankinter va registrar un benefici net de 286 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, xifra que suposa un increment del 45% respecte al mateix període de l'exercici anterior, després de consolidar el seu negoci a Portugal, segons ha informat aquest dijous l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, els resultats semestrals ja inclouen les xifres de negoci de Bankinter Portugal, després que l'1 d'abril es donés per tancada l'adquisició a Barclays dels negocis de Banca de Particulars, Banca Privada i Banca Corporativa amb què aquesta entitat operava en el mercat portuguès.

Sense tenir en compte el fons de comerç negatiu de l'operació de compra de la xarxa minorista de Barclays a Portugal, el benefici net del banc seria de 203 milions d'euros, un 2,9% superior a l'aconseguit un any abans.

SENSE PORTUGAL

Entre el gener i el juny, el grup va tenir un benefici abans d'impostos de 401,6 milions, xifra que suposa un increment del 44,4% respecte a un any abans, encara que si s'exclou Portugal se situaria en 286,8 milions d'euros, un 3,2% més.

La morositat del banc es va situar en el 4,25%, davant el 4,43% de fa un any, una ràtio que segueix sent menys de la meitat que la mitjana sectorial, que al maig era del 9,8%, després d'assumir els crèdits dubtosos de la filial a Portugal, bastants superiors als del grup.

La rendibilitat sobre el capital invertit, ROE, va augmentar fins al 12,9%, a causa de l'efecte positiu del fons de comerç negatiu de Portugal. Excloent aquest efecte extraordinari, es manté en el 10,5%.

Temes:

Bankinter Bancs