El benefici d'Iberdrola es va reduir el 3,3% fins al juny

L'elèctrica acusa la falta de resultats extraordinaris, que sí que va tenir un any enrere

getthumbsbyfilename

Iberdrola va obtenir un benefici net de 1.456,7 milions d'euros fins al juny, un 3,3% menys que en el mateix període del 2015, segons ha comunicat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El descens s'explica pels extraordinaris registrats en el mateix període del 2015 -220 milions per la reversió d'una provisió fiscal-, sense els quals el benefici net augmentaria un 13,9%.

El resultat brut d'explotació s'ha situat en 3.892 milions d'euros, un 1,4% més que en el primer semestre de l'any passat; mentre que els ingressos han caigut un 7,6%, fins als 14.898 milions.

També ha impactat en els comptes l'evolució de les divises de referència de l'empresa: la devaluació de la lliura esterlina i el real brasiler no s'ha vist compensada per un dòlar més estable, explica l'elèctrica.

MENYS DESPESA FINANCERA

No obstant, Iberdrola assenyala que l'increment del benefici net -en termes recurrents, és a dir, sense tenir en compte extraordinaris- s'ha vist impulsat per la bona evolució operativa dels negocis i la reducció de la despesa financera, que ha caigut un 30,3%.

La companyia assegura que està coberta davant l'impacte del 'brexit' i afirma en aquest sentit que ara com ara i per a aquest any la contribució de la lliura esterlina al benefici net del grup està coberta al 100% mitjançant derivats o altres instruments financers.