SECTOR AERI

El Prat va ser l'aeroport de la UE que més va créixer al febrer

Només Istanbul va superar Barcelona en creixement entre els grans aeroports europeus

El aeroport Barcelona-el Prat encapçala el mes de febrer el creixement en el nombre de passatgers de tota la Unió Europea (UE), amb un augment del 20,4%, segons un informe publicat aquest dijous pel Consell Internacional d'Aeroports-Europa (ACI EUROPE). L'aeroport barceloní és el que més creix a la UE dins l'anomenat Grup 1, on s'inclouen els que tenen més de 25 milions de passatgers anuals. El segueix l'aeroport de Dublín, amb un creixement del 17,2%, el de Copenhaguen (16%) i Madrid-Barajas (15,5%). Entre els aeroports europeus de més de 25 milions de passatgers, l'únic que supera el de Barcelona en increment de passatgers és el d'Istanbul, amb un 24,3%.

La mitjana d'increment de passatgers dins la UE va ser del 10,4% i es deu sobretot als principals aeroports de països com Grècia, Portugal, Xipre, Espanya i Irlanda, que acumulen els principals creixements. Fora de la UE, l'augment va ser de mitjana del 9,7%, amb increments significatius als aeròdroms d'Islàndia, Turquia, Israel i Ucraïna.

Mentre que Barcelona lidera el rànquing de Grup 1 el mes de febrer, Colònia (32,1%), Alacant (21,2%), Atenes (18,1%) i Màlaga (17,7%) encapçalen la llista del Grup 2, que inclouen les instal·lacions que reben entre 10 i 25 milions de passatgers anuals. el Grup 3 --de cinc a 10 milions-- el lidera Berlín SXF (47,7), Faro (21,9%), Bucarest (21,8%), Porto (21,5%) i Làrnaca (21,2%).