CONFLICTE ENTRE ORGANITZACIONS EMPRESARIALS

Foment estudia expulsar Cecot per la seva «expansió territorial»

L'entitat opina que l'organització vallesana incompleix els estatuts

Antoni Abad, president de la Cecot. / ELISENDA PONS

El comitè executiu de Foment ha acordat per unanimitat expedientar la patronal Cecot com a primer pas que podria acabar en expulsió. La patronal que presideix Joaquim Gay de Montellà ha decidit encarregar a la comissió de règim intern de l'entitat un informe sobre si la configuració i actuacions de l'organització empresarial Cecot, amb seu a Terrassa i presidida per Antoni Abad, entren en conflicte amb disposicions dels estatuts de Foment del Treball.

El punt de conflicte és el desembarcament de Cecot a Barcelona amb la celebració d'actes com per exemple la Nit de l'Empresari, esdeveniment que se celebrava tradicionalment a la ciutat de Terrassa i que aquest any per segon exercici consecutiu tindrà lloc a la capital catalana. També la prestació de serveis per part de Cecot en altres territoris hauria molestat Foment,

La comissió de règim intern de la patronal adscrita a la CEOE té com a missió principal vetllar pel compliment dels estatuts i del codi ètic i de bon govern de l'entitat, segons Foment. Aquest informe s'elevarà al comitè executiu de la institució i als seus òrgans perquè prenguin una decisió. En última instància, Foment podria decidir expulsar Cecot de la seva estructura, ja que és un organisme territorial associat.