TELECOMUNICACIONS

La UE creu que la telefonia mòbil de Google tindrà èxit i demana el final del 'roaming'

El comissari d'Economia i Societat Digital assegura que Google Fi també tindrà "repercussions en el mercat de la Unió Europea"

El comissari europeu d'Economia i Societat Digital, Günther Oettinger, ha afirmat avui que el servei de telefonia mòbil impulsat per Google als servei de telefonia mòbil Google Estats Units també tindrà un impacte a la Unió Europea (UE), i ha insistit a eliminar els costos per utilitzar el mòbil en un altre Estat membre ('roaming').

El nou servei del gegant tecnològic, Google Fi, també tindrà "repercussions en el mercat de la UE", ha indicat Oettinger a través del seu compte de Twitter.

"Mostra que els costos pel 'romaing' no tenen futur", ha assenyalat el comissari, que a més ha considerat que "hauria de ser un senyal clar perquè el Consell decideixi abolir" aquests càrrecs.

Google va anunciar dimecres el llançament del seu propi servei de telefonia mòbil als Estats Units, que va batejar amb el nom de Project Fi i que de moment només està disponible per invitació.

El servei porta incorporada una tecnologia que permet que els dispositius es connectin tant a través de les xarxes mòbils de Sprint i T-Mobile com mitjançant connexions d'internet sense fil. Google també va indicar que Project Fi estarà disponible en 120 països sense càrrecs addicionals per connexió a l'estranger.

El pla bàsic de Project Fi estarà disponible per 20 dòlars mensuals, als quals s'afegiran 10 dòlars addicionals per cada gigabyte de dades utilitzades. La companyia amb seu a Mountain View (EUA) va indicar que els clients pagaran només per les dades que utilizin.

La UE tramita una nova legislació sobre l'ús del mòbil en itinerància per territori comunitari, en què els països han proposat una rebaixa del preu per aquest servei a partir de juny del 2016, cosa que difereix de l'aposta de la Comissió Europea per eliminar qualsevol cost suplementari pel 'roaming'.

El Parlament Europeu, per la seva part, insta a suprimir el 15 de desembre del 2015 aquestes càrregues i que s'apliquin les mateixes tarifes mòbils per trucada o connexió de dades als usuaris independentment del país on es trobin.