conflicte laboral

Panrico acomiada 23 treballadors de Santa Perpètua

La plantilla considera que no compleixen el que s'havia pactat a l'ERO i l'empresa defensa que la mesura és necessària

La direcció de Panrico va comunicar divendres passat l'acomiadament de 23 empleats de la planta de Santa Perpètua de Mogoda que treballen en l'àrea de logística i magatzem. El col·lectiu considera que la firma incompleix així els paràmetres pactats l'any passat en l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), mentre qie l'empresa defensa que així estava establert i que és una mesura necessària per garantir la viabilitat del negoci.

Els treballadors consideren injusta la mesura i que incompleix el que s'havia acordat en l'ERO aprovat a finals del 2013, on es va establir, asseguren, que no s'acomiadaria persones d'una mateixa família. A més, denuncien que es tracta d'un acomiadament injust, ja que es cobriran les places amb personal extern de l'empresa. "El març del 2014 ens van amenaçar d'acomiadar els treballadors més conflictius i els més actius en la vaga, i ara ja ho han portat a terme, per aquest motiu hem posat una denúncia a la fiscalia", assenyala Agustín Cintas, un dels treballadors acomiadats.

Cintas fa referència a la vaga que el col·lectiu va començar l'octubre del 2013, va durar vuit mesos i es va convertir en la més llarga de la història recent a Espanya. La denúncia del col·lectiu va encaminada a aconseguir que es declarin els acomiadaments improcedents i que es recol·loqui els empleats a mesura que la producció a la planta augmenti.

L'empresa, per la seva banda, assegura que la mesura és necessària per tal de poder fer front a la competència, que apunta que té costos al voltant del 30% més baixos que Panrico. Fonts de la companyia han assegurat que amb la mesura es compleix l'objectiu de centrar esforços en producció i comercialització i externalitzar la resta de funcions, cosa que generarà un estalvi d'un milió i mig d'euros cada any.

En aquesta línia, asseguren que s'ha començat a aplicar les mesures a la planta de Santa Perpètua perquè era la més senzilla per iniciar el procés ja que ha estat inactiva durant més d'un any, però que la mesura es farà extensiva a la resta de centres de producció de tot l'Estat, d'acord amb el que va quedar establert el 2013 en el Pla Industrial, Comercial i Estratègic.