INVESTIGACIÓ

El jutge reclama els correus de Blesa sobre les preferents

El jutge Fernando Andreu ha decidit incorporar a la causa que investiga per la comercialització que va fer Bankia de preferents, els correus electrònics que es va creuar l'expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, amb la resta dels membres del consell, i així   comprovar si van posar a la venda aquest producte financer per recapitalitzar l'entitat.

Aquests correus van ser obtinguts pel jutge Elpidio José Silva, que està sent investigat per haver-los fet públics. La defensa del banquer va aconseguir que aquests correus fossin exclosos de la investigació del jutge Silva, que segueix a l'espera de sentència per haver enviat a la presó l'expresident de Caja Madrid en dues ocasions.

Andreu ha acceptat ara reclamar aquests correus per saber si Blesa i el seu equip directiu «sabien o haurien d'haver sabut el greu deteriorament que l'entitat estava patint». El jutge argumenta que, «per fer front a aquesta situació, van prendre decisions en perjudici dels seus clients», com va ser la comercialització de preferents per «recapitalitzar-se a través d'aquests productes».

Com que en aquests correus hi ha comunicacions personals, el jutge Andreu ha decidit  que els examinarà ell mateix juntament amb la secretària judicial, el fiscal, Miguel Blesa, i el seu lletrat, a fi que se n'excloguin aquells que no tinguin relació amb la situació financera de l'entitat i la venda de preferents.