OPERACIÓ PER REDUIR DEUTE

La Generalitat ven l'antiga seu del Memorial Democràtic

El Govern es desfà de dos edificis públics per un valor total de 28,3 milions d'euros

El Govern ha aprovat aquest dimarts la venda de dos edificis públics a Barcelona per un valor total de 28,3 milions d'euros, en una operació que comportarà un estalvi anual per a l'Administració d'1,7 milions. Es tracta de l'antiga seu del Memorial Democràtic, situada al número 69 de la Via Laietana, i l'actual seu la secretaria de Medi Ambient, ubicada al número 523-525 de l'avinguda Diagonal.

L'antiga seu del Memorial Democràtic, habilitada pel tripartit, s'ha venut a la societat mercantil Corporació Qualitat per 11,9 milions d'euros, mentre que l'edifici de la Diagonal s'ha adjudicat a l'empresa Mercury Capital per 16,4 milions. D'acord amb el contracte subscrit, la Generalitat continuarà ocupant aquest últim immoble en règim de lloguer durant un mínim d'un any i un màxim de tres, per un import d'1,2 milions.

Segons l'Executiu català, els ingressos recaptats es destinaran a eixugar deute, ja que permetran cancel·lar el cens que grava l'edifici de la Via Laietana i que puja a 9,5 milions d'euros. Aquestes operacions s'emmarquen en el pla de racionalització d'espais públics impulsat pel Govern per reduir el deute públic i reequilibrar les finances de la Generalitat. Des del 2012, s'han venut 21 immobles per un valor total de 331 milions.