CONFLICTE

Sacyr es desploma més d'un 12% després de suspendre les obres de l'ampliació del canal de Panamà

La constructora es mostra "oberta a la interlocució" per "arribar a un acord"

Sacyr paralitza les obres d’ampliació del Canal de Panamà / periodico

Els títols de la constructora Sacyr s'han desplomat més d'un 12% mitja hora després d'iniciar la sessió després que el consorci liderat per la constructora espanyola anunciés ahir que suspendrà els treballs del canal de Panamàcanal de Panamà pels sobrecostos generats.

Concretament, les accions de Sacyr, que han trigat més de quinze minuts a iniciar la sessió al no casar les ordres de compra i venda, han baixat un 12,08% a les 9.30 hores i s'intercanviaven a un preu de 3,312 euros.

El consorci Grup Units pel Canal (GUPC), en què participa Sacyr amb la italiana Impregilo, la belga Jan de Nul i la panamenya Cusa, ha decidit deixar en suspens la construcció del tercer conjunt de rescloses del canal de Panamà si els incompliments denunciats no s'arreglen dins del període de preavís.

GUPC ha presentat fundades reclamacions en relació amb els sobrecostos del projecte derivats de circumstàncies "sobrevingudes i imprevisibles" davant les diverses autoritats competents, inclòs el Tribunal Internacional d'Arbitratge de la Cambra de Comerç Internacional, segons ha informat la constructora espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El consorci ha assegurat que ha desenvolupant continuats esforços perquè aquestes reclamacions, per un import global que puja a uns 1.625 milions de dòlars (uns 1.200 milions d'euros), fossin ateses per l'ACP a mesura que han anat sorgint.

Sense perjudici de l'anterior, GUPC "manté oberta la interlocució" amb l'Autoritat del canal de Panamà per "arribar a un acord satisfactori" que posi fi a l'actual desequilibri contractual, ha assegurat Sacyr.