LA REESTRUCTURACIÓ FINANCERA

El BBVA aportarà 2,2 milions a l'obra social d'Unnim Caixa

L'objectiu és mantenir el mateix pressupost d'aquest any, de cinc milions, que es completarà amb el patrimoni propi

ElBBVAaportarà 2,2 milions d'euros aUnnim Caixaper finançar la seva obra social, amb l'objectiu de mantenir l'activitat, ha explicat el conseller delegat d'Unnim i director territorial del BBVA a Catalunya, Xavier Queralt. Amb aquest acord, el BBVA es converteix en el mecenes principal d'Unnim Caixa, que es finançarà també amb el seu propi patrimoni, fins a mantenir el mateix pressupost d'aquest any, de cinc milions d'euros.

Unnim Caixa s'encarrega a la gestió de l'obra sociali de les antigues caixes d'estalvi de Manlleu, Sabadell i Terrassa. Per la seva part, Unnim Banc, la part del negoci financer, va ser adquirit pel BBVA.

L'acord entre el BBVA i Unnim Caixa és indefinit, però cada any es firmarà un pla de col·laboració en què s'especificarà el pressupost. La meitat del pressupost correspondrà aprojectes assistencials, el 30% a projectes de caràcter pedagògic i el 20% restant, a accions culturals.

El president d'Unnim Caixa, Jaume Ribera, ha destacat que Unnim Caixa pretén convertir-se en unafundació especialal desembre, quan el límit establert per la llei és el 29 de gener.