LA RECEPTA

Carpaccio de gambes

Lluís Barrera és el propietari de la parada de peix Peixos Barrera, al mercat de l’Abaceria Central (Travessera de Gràcia, 186). Proposa una recepta molt fàcil i ràpida de preparar: el carpaccio de gambes o llagostins. És important que les gambes siguin de bona qualitat. A més, la recepta és molt versàtil, ja que accepta variacions de salses i afegits. 

INGREDIENTS

Gambes

Cibulet

All

Suc d’una llimona

Pebre blanc

Sal i oli d’oliva 

PREPARACIÓ

Pelem les gambes crues i en separem el cap de la cua. Amb l’ajuda d’una bossa o paper transparent, les emboliquem una per una i hi fem pressió a sobre per aixafar-les. Quan estiguin totes planes, les posem al congelador durant cinc minuts aproximadament. Així estaran fredes i dures a l’hora de servir-les. Piquem el cibulet i el reservem. 

PRESENTACIÓ

Col·loquem les gambes en una safata. Hi afegim el cibulet per sobre i l’all picat. Mullem les gambes amb una mica de suc de llimona i pebre blanc en gra. Rectifiquem de sal i oli. Les podem acompanyar amb unes torrades de pa. Les porcions per cap són cinc gambes. Amb les restes de les gambes, cap i pell, es pot fer una sopa de peix.