Sílvia Manzano Quintana, propietària de la parada Xarcuteria Sílvia i presidenta del mercat de Lesseps, proposa aquest plat econòmic, ideal per a temps de retallades.
INGREDIENTS (4 persones)
4 tires de costella de porc
(uns 750 grams)
2 patates mitjanes
1 ceba
chimichurri
oli
vinagre de Mòdena
sal
PREPARACIÓ
Demaneu a la parada quatre tires de costella de porc partides en dos. Talleu les patates, millor si són de les blanques, en rodanxes de mig dit de gruix i la ceba en mitges llunes. Poseu aquests ingredients en una safata al forn i escampeu-hi per sobre sal i un pessic de chimichurri. Col·loqueu-hi al damunt les costelles de porc, i afegiu-hi sal, un raig de vinagre de Mòdena, quatre cullerades d'oli d'oliva i un toc de chimichurri. Preescalfeu el forn a 180 graus només la part de baix i deixeu-ho coure uns 30 minuts. Quan hagi transcorregut aquest temps, tombeu la carn i deixeu-la una altra mitja hora. Si es vol, es pot gratinar al final, un cop cuit.