Esther Grueso, propietària de la parada de llegums cuits Casa Miliu del mercat del Poblenou, proposa un plat natural amb sans llegums, barat i fresc per plantar cara a la calor.
INGREDIENTS (4 persones)
500 grams de cigrons crus o 750 grams si són cuits
pebrot verd
mig pebrot vermell
ceba
olives verdes sense os
2 llaunes petites de tonyina natural
oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Poseu amb remull, la nit anterior, mig quilo de cigrons. Afegiu-hi una mica de sal. Escórreu-los i poseu-los a coure en aigua freda. Quan bullin abaixeu el foc al mínim i deixeu-los coure durant 2,5 hores. Deixeu-los refredar. Talleu el pebrot vermell i el verd en trossos petits. També talleu les olives i la ceba. Afegiu-hi les dues llaunes de tonyina natural. Finalment, amaniu-ho tot amb oli d'oliva verge i fiqueu-ho a la nevera. Aquest plat resulta més fàcil de preparar si es compren els llegums cuits.
MERCAT DEL POBLENOU:
Plaça de la Unió, 5. Més informació:www.mercatpoblenou.com