Mercedes Plasencia, dependenta de la parada Santi i Anna de fruita seca i plats preparats del mercat del Guinardó, proposa un pollastre rostit que pot ser un fantàstic plat únic.
INGREDIENTS (4 persones)
2 o 3 cuixes de pollastre per persona
grans d'all
una fulla de llorer
un grapat de pinyons, panses sense llavors i prunes sense pinyol
vi blanc
2 o 3 cebes
2 tomàquets
pebre
PREPARACIÓ
Salpebreu les cuixes de pollastre. Poseu-les en una paella amb un dit d'oli i feu-hi volta i volta amb les panses, les prunes i els pinyons. Reserveu-ho tot en una cassola. Escalfeu a la paella ceba tallada en juliana, els grans d'all i el llorer. A continuació, afegiu-hi els dos tomàquets tallats en trossos petits. Barregeu aquests ingredients amb el pollastre, les panses, les prunes i els pinyons. Poseu la cassola a foc fort i aboqueu-hi el vi blanc. Així que s'hagi evaporat, abaixeu el foc perquè no es cremi i coeu fins que estigui tendre.