Gemma Grautreballa a la parada Fruites i verdures Fèlix del mercat de Sants. Grau proposa un puré de porros lleuger, que suavitza amb formatgets en porcions. Aquesta és una recepta ideal per a dinars o sopars baixos en calories.
INGREDIENTS (4 persones)
4 formatgets
2 cebes grans de Figueres
4 porros
Sal
Aigua
Julivert
PREPARACIÓ
Prepareu un sofregit amb les dues cebes de Figueres fins que estiguin ben daurades. Mentrestant poseu 1,5 litres d'aigua a bullir. Afegiu-hi la ceba, amb l'oli escorregut, i els 4 porros tallats a trossos d'uns 2 centímetres. Quan els porros ja estiguin tous, deixeu-los refredar i a continuació afegiu-hi els 4 formatgets en porcions. Tritureu la barreja amb el minipímer fins que quedi un puré semilíquid i sense grumolls. Presenteu la crema en un bol amb una fulleta de julivert al mig. Es pot prendre tant fred com calent.