Paco Muñoz, responsable de la Carnisseria Bambi del mercat de l'Estrella, suggereix una recepta completa i alhora assequible per a qualsevol persona amb una mínima afició als fogons.
INGREDIENTS (4 persones)
2 espatlles de be
2 cabeces d'alls
Pebre
Herbes provençals
Una copeta de conyac
Oli
Sal
PREPARACIÓ
Abans de res, és bo rentar la carn sota l'aixeta. A continuació, salpebreu el be i fiqueu-lo al forn a uns 150 o 160 graus. Ruixeu les espatlles amb aigua i un rajolí d'oli i afegiu-hi les dues cabeces d'alls senceres. Es forneja el be mitja hora per un costat i mitja hora més per l'altre. Després se li afegeix aigua (només en el cas d'haver-se quedat seca) i la copa de conyac perquè flambegi. Tot plegat es deixa coure uns 10 minuts, fins que agafi la brillantor necessària que ens farà saber que el plat està a punt per ser servit.