LA RECEPTA

Espatlla de be a la segoviana

Paco Muñoz mostra el be, essencial per al plat.

Paco Muñoz mostra el be, essencial per al plat.

Paco Muñoz, responsable de la Carnisseria Bambi del mercat de l'Estrella, suggereix una recepta completa i alhora assequible per a qualsevol persona amb una mínima afició als fogons.

INGREDIENTS (4 persones)

2 espatlles de be

2 cabeces d'alls

Pebre

Herbes provençals

Una copeta de conyac

Oli

Sal

PREPARACIÓ

Abans de res, és bo rentar la carn sota l'aixeta. A continuació, salpebreu el be i fiqueu-lo al forn a uns 150 o 160 graus. Ruixeu les espatlles amb aigua i un rajolí d'oli i afegiu-hi les dues cabeces d'alls senceres. Es forneja el be mitja hora per un costat i mitja hora més per l'altre. Després se li afegeix aigua (només en el cas d'haver-se quedat seca) i la copa de conyac perquè flambegi. Tot plegat es deixa coure uns 10 minuts, fins que agafi la brillantor necessària que ens farà saber que el plat està a punt per ser servit.