Maria Mercè, propietària de la carnisseria que porta el seu nom al mercat de Santa Caterina, proposa preparar un rostit de vedella, que, segons ella, és un plat senzill, molt gustós i, en les seves variants, molt adequat per a qualsevol celebració i època de l'any.
INGREDIENTS (4 persones)
1 rodó de vedella
2 cebes i una pastanaga
Tomàquets
Vi ranci
Brou de carn
Oli o llard
Sal, pebre, llorer, farigola i alls
PREPARACIÓ
Es posa oli o llard a la cassola. S'hi afegeix la carn, es daura, es sala i s'hi posa pebre. S'afegeixen les cebes, les pastanagues, el llorer, la farigola i els alls a trossos grans. Quan les verdures s'han daurat, s'hi aboca el vi i es deixa reduir. S'hi afegeix el brou i, a foc lent amb la cassola tapada, s'estova el rostit. La carn es cou amb la humitat que desprenen les verdures, que es passen per un xinès. La carn freda es talla en rodanxes.