LA RECEPTA

Cuixa de xai a la cassola

La cuixa de xai, amb alguns dels ingredients.

La cuixa de xai, amb alguns dels ingredients.

Al mercat de l'Estrella,Consol DeboniJosep Calperevelen els secrets per cuinar delicioses cuixes de xai, tot un èxit a la seva parada. Es tracta d'una recepta fàcil de preparar i molt completa.

INGREDIENTS (4 persones)

1 cuixa de xai de llet

4 cebes

1 cabeça d'alls

1 pebrot vermell

1 got de vi blanc o xerès

Sal

Pebre

Oli

PREPARACIÓ

Tallem la cuixa en quatre trossos d'iguals dimensions i els salpebrem bé. En una cassola de fang, daurem la carn amb oli abundant. Mentrestant, tallem la ceba en rodanxes i el pebrot en tires. Piquem els alls en un morter. Afegim l'all, la ceba i el pebrot a la cassola. Hi aboquem un got de vi blanc (o de xerès). Ho cuinem a foc lent durant aproximadament una hora i mitja.