Cornellà (Barcelonès) inicia un projecte educatiu pioner amb deu escoles de la ciutat que es fonamenta en la plantació de la col paperina juntament amb avis i àvies que tenen un hort municipal al municipi.
A les escoles Anselm Clavé i Mediterrània ja van fer una prova pilot el curs anterior i, aquest any, s’hi han sumat altres centres de Cornellà: Areny, Antoni Gaudí, Jacint Verdaguer, Dolors Almeda, Betània i els instituts Francesc Macià, Esteve Terradas i Illay Miquel Martí i Pol.
Aquest projecte té per objectiu «promoure i desenvolupar l’educació alimentària i ambiental, introduint la sensorialitat i el gust com a punt de partida, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i l’aprofitament alimentari», expliquen des de l’Ajuntament de Cornellà.
El 19 d’octubre, a les 10 hores, a l’hort urbà Josep Pidelaserra Llach, es van trobar els 25 alumnes dels 11 centres educatius per rebre la llavor de la col paperina i amb la guia de l’avi de cada escola plantar-la.
De l’hort a les cuines
Les 11 escoles entregaran una part de les seves llavors als avis i àvies dels horts urbans de Cornellà. La resta anirà a l’hort de l’escola i als pagesos que col·laboren en el projecte que formen part del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Les cols que naixeran gràcies als camperols i «revaloritzades pels nens», seran cuinades per cuiners de renom, com: Valentí Mongay, Ada Parellada, Sergi de Meià, Alberto Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, Jose Manuel Parrado, Eva Davo i Diego Borja, Pep Salsetes, entre d’altres.
En el projecte també hi participa un centre de Sant Joan Despí, l’escola Sant Francesc d’Assís, i compta amb la col·laboració del Convivium Slow Food Garraf-Penedès.
Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà