L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha començat un projecte social que consisteix a recuperar els excedents alimentaris sobrants dels menjadors de les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Des de l’ajuntament expliquen que les racions sobrants es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de serveis socials, com a «complement dels menús cuinats diaris que reben».
Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el desaprofitament alimentari, s’han comprat uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de càrrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les tornen per poder rentar-les i reutilitzar.
Va entrar en funcionament el 20 d’abril i, fins a finals del curs escolar, s’han pogut entregar un total de 650 racions que suposen fins a 211,9 kg de menjar.
Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarinas. El projecte té l’objectiu d’«aprofitar amb total seguretat sanitària aliments que d’una altra manera serien malgastats, contribuint així a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat», assenyalen des del consistori.
El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà