Pressupost municipal

El pressupost de Cornellà per al 2022 arriba als 97,8 milions d’euros, un 14% més que l’any anterior

El pressupost consolidat, l’incorporat a l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà, serà de 113 milions d’euros

Ayuntamiento de Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha aprovat un pressupost de 97,8 milions d’euros per al 2022, una xifra que significa un increment del 14% respecte a l’exercici anterior. Pel que fa el pressupost consolidat, l’incorporat a l’Institut Municipal de Radiodifusió i l’empresa municipal Procornellà, serà de 113 milions d’euros.

Els comptes municipals d’aquest any es desenvoluparan amb el 63% de recursos propis i el 37% restant, amb el recolzament d’administracions supramunicipals.

Els pressupostos es van aprovar amb els vots favorables del PSC i En Comú-Movem Cornellà. Els grups d’ERC i Ciutadans va votar-hi en contra, i Podem es va abstenir.

«Pressupostos realistes»

L’ajuntament va defensar els nous pressupostos com uns «pressupostos realistes i de caràcter social que garanteixen tots els serveis públics existents i que suposaran l’impuls a nous projectes que prioritzen l’atenció a les persones i les polítiques socials i econòmiques per fer front a la pandèmia».

Els pressupostos del municipi per a aquest any suposen canvis en els serveis de neteja viària i recollida de residus, entraran en funcionament dues noves biblioteques i es remodelaran carrers.

Totes les partides s’incrementen un 9% de mitjana i els principals eixos són: manteniment de l’espai públic i política territorial (un 31% més que el 2021), acció social (un 16% més que el 2021), educació i cultura (s’incrementa en 33,6 punts), i seguretat (representa un 35% més que durant el 2021).

En l’àmbit de la seguretat s’estan millorant els recursos tècnics i la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana. El consistori destinarà 5.578.922 euros per a projectes socials, d’igualtat i de salut pública. D’aquesta manera s’ampliaran les subvencions i els programes de recolzament als col·lectius més vulnerables.

Les inversions augmenten un 158%

Les inversions arriben el 2022 a 7.751.648 euros, un 158% més respecte al 2021. Entre els projectes més significatius de caràcter urbanístic es troben la remodelació de l’avinguda República Argentina, la conversió en un vial de vianants del carrer Bonestar o la millora d’un tram de la carretera d’Esplugues, o l’avinguda dels FFCC.

També destaca la renovació de l’entrada del parc de Can Mercader i la instal·lació d’ascensors per millorar la connectivitat entre barris.

Taxes per a aquest 2022

S’ha proposat una redistribució de la càrrega tributària, segons criteris d’«equitat, de progressivitat i de sostenibilitat». En línies generals, al llarg del 2022 es portarà a terme una actualització de les taxes i impostos tenint en compte que l’increment general serà del 2,5%, per sota de la pujada anual de l’IPC.

Les famílies amb ingressos més baixos podran continuar beneficiant-se de les mesures de bonificacions fiscals i també es continuarà aplicant la tarifació social en alguns serveis, les ajudes a emprenedors i altres bonificacions i subvencions per promoure l’impuls d’iniciatives empresarials i d’eficiència energètica.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO