EL MAPA METROPOLITÀ DE LA BICI

L'AMB crea un mapa col·laboratiu metropolità dedicat a la bicicleta

Aquesta nova eina 'online' recull i ubica els serveis disponibles a la metròpolis, des de distribuïdors fins a entitats ciclistes i aparcaments

zentauroepp48485742 reportaje barcelona gava amb inaugura el prier aparcamiento190605134210

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha llançat un mapa metropolità col·laboratiu de la bicicleta, una eina ‘online’ que permet consultar els serveis i informacions d’interès relacionats amb la bicicleta que hi ha disponibles a la metròpolis barcelonina.

Elaborat amb una versió de prova mitjançant My Maps de Google, el mapa ha sigut creat per l’AMB i el BBACC (Bicicleta Club de Catalunya), i inclou serveis distribuïts en quatre grans categories amb informació sobre distribuïdors, entitats i aparcaments.

En la primera categoria, dedicada a l’'economia ciclista’, estan recollits els fabricants i distribuïdors de bicis, venedors i tallers, empreses dedicades a la formació ciclista, a la ciclologística i a serveis de lloguer de bicis i ‘tours’ en bici.

La segona categoria correspon a les entitats i associacions ciclistes i està integrada, ara per ara, per unes 80 entitats de cultura ciclista, associacions d’usuaris i clubs esportius, entre d’altres, mentre que la tercera categoria correspon alsaparcaments de llarga estada, de moment són 10 els inclosos.

Col·laboració de ciutadania i entitats

A més, el mapa col·laboratiu també incorpora empreses especialitzades en la venda, reparació i formació delsvehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets, les rodes o les plataformes, amb 10 empreses incloses de moment al mapa.

L’organisme metropolità ha fet una crida col·lectiva al món associatiu i als municipis metropolitans a col·laborar en l’ampliació del mapa, sobre el qual també poden aportar suggeriments o demanar rectificacions.