CORNELLÀ CREACIÓ FÒRUM 2019

L'extresorera dels Estats Units Rosario Marín inaugura la desena edició del Cornellà Creació

Marín va ser la primera dona no nord-americana a ocupar el càrrec durant el mandat de George Bush

La seva ponència dona el tret de sortida a aquest cicle de conferències, que aquest any compleix 10 anys

rosario-marin web-1024x682

Rosario Marín va ser la primera dona no nord-americana que va ocupar el càrrec de tresorera dels Estats Units sota el mandat de George Bush, iniciat el 2001. Ara, la mexicana serà l’encarregada d’inaugurar la desena edició del Cornellà Creació Fòrum, que inicia aquest any de celebració el pròxim 8 de febrer al Museu Agbar de les Aigües.

Aquest cicle de conferències que cada any acull la ciutat del Baix Llobregat i que va tancar l’anterior edició amb debat centrat en la migració, refugiats i oportunitats de futur, presenta aquest 2019 un nou programa que trasllada el gruix de les ponències a l’últim trimestre, però que s’inaugura ara amb la xerrada de Rosario Marín.

Abans d’ocupar el seu càrrec com a tresorera dels EUA, Marín va ser alcaldessa i regidora de la ciutat de Huntington Park, càrrecs que combinava amb les seves responsabilitats a AT&T com a gerent de Relacions Públiques per al mercat hispà a la regió sud de Califòrnia.

Després d’exercir altres càrrecs de responsabilitat política i social, Marín està ara centrada en la seva faceta com a conferenciant i escriptora. Fruit d’aquesta última va néixer el seu llibre ‘Una líder entre dos mundos’, en què narra la seva experiència vital tant en l’àmbit públic com personal i les dificultats a què s’ha enfrontat en aquests com a mare d’un fill amb síndrome de Down.

Gran acte commemoratiu

Amb ella, el Cornellà Creació Fòrum dona llum verda a una edició especial, en què se celebrarà el desè aniversari de la seva inauguració amb un sopar commemoratiu el pròxim mes d’abril on assistiran alguns dels conferenciants que han passat pel fòrum al llarg d’aquests 10 anys.

L’esdeveniment, que estarà presentat per l’actor còmic Txabi Franquesa, inclourà a més un debat entre Elisa Robles, Inma Puig, Bisila Bokoko, Isabel Aguiler i Ségolène Royal moderat per la directora adjunta d’EL PERIÓDICO, Olga Grau, que farà balanç sobre l’‘Evolució i els canvis’ produïts en aquesta última dècada.

El programa del 2019 es reprendrà al setembre amb la conferència de Therese Jamaa, ‘general manager’ de la GSMA, Mobile World Capital, a la qual seguirà la ponència l’octubre de Javier Goyeneche, president i fundadord’Ecoalf, la primera marca de moda espanyola reconeguda pel seu compromís sostenible.

Al novembre serà el torn d’Isaac Hernández, ‘country manager’ de Google Cloud a Espanya i Portugal, seguit del conegut periodista i escriptorJuan Luis Cebrián, que al desembre farà el tancament brillant de la desena edició del Cornellà Creació.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA