PER ROBAR DINERS I JOIES

Detinguda una dona de Cornellà per robar als ancians que cuidava

La dona hauria robat 7.000 euros en efectiu i joies valorades en 3.600 euros i hauria fet ús de la targeta de crèdit de les seves víctimes

foto 3390558

Els Mossos d’Esuqadra van detenir la setmana passada una dona de 45 anys i veïna de Cornellà per robar diners en efectiu i joies en cases de Cervelló i Sant Andreu de la Barca, on treballava com a empleada domèstica i cuidant gent gran als seus domicilis.

Segons la policia catalana, la dona hauria robat 7.000 euros en efectiu i joies valorades en 3.600 euros, aprofitant-se de la “plena confiança” que li tenien els amos de les cases on realitzava tasques d’assistència a gent gran.

En alguna ocasió, l’arrestada va arribar fins i tot a utilitzar la targeta de crèdit d’una de les seves víctimes per fer un reintegrament en un caixer automàtic, per després tornar-la al seu lloc i no aixecar sospites.

Els fets es van descobrir a mitjans de juliol, quan un analista de la unitat d’investigació dels Mossos va detectar diverses vendes irregulars a diversos establiments de compravenda d’or de Cornellà per part d’una mateixa dona.

Aquest tipus d’establiments estan obligats, segons la Llei 4/2015 de 30 de març de protecció de seguretat ciutadana, a mantenir un registre i comunicar a la policia les transaccions que realitzen. Els investigadors van buscar altres possibles vendes que podria haver realitzat la dona, i van descobrir que entre el 2017 i el 2018 la dona havia vengut joies per valor de 3.600 euros.

Amb això, els agents van contactar amb els familiars de les víctimes a les quals estava cuidant ara a Sant Andreu i per a les quals va treballar l’any anterior a Cervelló, i van comprovar que la treballadora domèstica s’havia aprofitat de la confiança de les seves víctimes, cinc persones d’edat avançada, i dels seus familiars, per robar-los.

La investigació va acabar el 28 d’agost passat amb la detenció de la dona com a presumpta autora de cinc delictes de furt i un delicte d’estafa. L’arrestada va passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció la va deixar en llibertat amb càrrecs, tot i que la investigació continua oberta i no es descarta localitzar noves víctimes.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA