PLA DE REESTRUCTURACIÓ

L'Ajuntament de Cornellà demana a l'empresa Titan que readmeti els treballadors acomiadats

El consistori aprova una moció que dona suport al personal i critica la precarització

La companyia és una de les químiques més grans a la comarca del Baix Llobregat

La plantilla de Titan, en una aturada davant la seu de la fàbrica al Prat de Llobregat. / TREBALLADORS TITAN (TWITTER)

L'Ajuntament de Cornellà ha mostrat el seu suport -mitjançant un comunicat- als treballadors de l'empresa TITAN S.A.U., una de les empreses químiques més grans a la comarca del Baix Llobregat, ubicada al municipi del Prat. 

La companyia es troba enmig d'un pla de reestructuració laboral i un canvi de model productiu i empresarial. El consistori cornellanenc va aprovar una moció en l'últim Ple municipal amb els vots a favor tots els grups municipals i l'abstenció del PP.

Els representants sindicals han manifestat la seva inquietud per la voluntat de l'empresa de continuar amb els acomiadaments -l'últim any es va reduir la plantilla en 70 treballadors- fins a aconseguir reduir un 10% els costos salarials sobre la facturació, la qual cosa equival a eliminar un 33% de la plantilla.

Risc i precarització

L'Ajuntament de Cornellà, mitjançant la moció, insta Indústries TITAN a la readmissió del personal acomiadat fins ara i que anul·li els seus plans de reestructuració laboral, ja que considera que "posa en risc llocs de treball de veïns de la comarca i la seva possible precarització".

Així mateix, trasllada l'adopció d'aquests acords a les seccions sindicals territorials de Cornellà, el Prat i Barcelona, així com a les sectorials sindicals del gremi d'indústria química, i a l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

L'empresa TITAN és un referent en el sector de la producció catalana de pintures, en la qual van treballar fins a 690 persones el 2006. Va ser fundada per la família Folch i Rusiñol el 1917 i avui dia encara n'és propietària i màxima accionista.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Acomiadaments