Compromís amb la cultura i la ciutat

La primera biblioteca pública de Cornellà compleix 70 anys

El primer equipament bibliotecari de la ciutat es va instal·lar a la planta baixa de la masia de Can Gaia l'any 1943

La ciutat de Cornellà ha commemorat aquesta setmana el 70 aniversari de la inauguració de la primera biblioteca pública, instal·lada el juny de 1943 a la planta baixa de la masia de Can Gaia, l'actual seu de la Guàrdia Urbana, al carrer de Rubió i Ors.

La Biblioteca Popular de Cornellà, que posteriorment va ser traslladada a una planta baixa del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, va ser l'únic referent cultural de la ciutat durant els anys de la dictadura.

A les seves instal·lacions es realitzaven tota mena d'actes de promoció de la lectura, activitats infantils, conferències i també s'hi van fer les primeres classes de català impartides pel lingüista Josep Llobera i Ramon.

Avui, setanta anys després, aquella petita biblioteca ha evolucionat fins a convertir-se en una xarxa de tres biblioteques públiques, amb més de 5.000 m2 i una col·lecció de més de 160.000 llibres i documents.

Cornellà ho ha celebrat amb un acte commemoratiu en què s'ha homenatjat treballadors i usuaris de tot aquest període i s'ha presentat públicament el compromís de les biblioteques públiques amb els nous reptes de futur de la ciutat.

Més notícies de Cornellà