Amb uns consumidors cada vegada més preocupats per la salut i el valor nutricional dels aliments, la iniciativa de la Unió Europea (UE) de promoure una etiqueta comuna per a tots els països era, a priori, una bona idea. Així va néixer el distintiu Nutriscore, que Espanya aplica des del 2021 i el propòsit del qual és ajudar a triar una cistella de la compra més sana i equilibrada. No obstant, interpretar l’etiqueta no és senzill. Aquí tenim algunes claus sobre què significa Nutriscore i quins són els seus avantatges i inconvenients.
Alimentació
Manual per entendre el Nutriscore: ¿per què el pa integral és un aliment A i l’oli d’oliva és B?
L’etiqueta impulsada per la Unió Europea va ser revisada per última vegada el 2022, però tot i així els experts consideren que hi ha qüestions millorables
Nestlé abandona el segell Nutriscore a Suïssa i sembra nous dubtes sobre l’etiqueta nutricional europea

El més llegit
- "Posa’t faldilla i et posaré un 7"
- Espanya proposa Mora la Nova per acollir una de les gigafactories europees d’intel·ligència artificial
- Resolt un crim 20 anys després a Reus: detinguda per matar l’exparella amb el seu amant per quedar-se la seva empresa
- Els mals hàbits dels ‘boomers’ desafien el sistema de salut
- Agonia comercial en mercats de la província de BCN