Amb uns consumidors cada vegada més preocupats per la salut i el valor nutricional dels aliments, la iniciativa de la Unió Europea (UE) de promoure una etiqueta comuna per a tots els països era, a priori, una bona idea. Així va néixer el distintiu Nutriscore, que Espanya aplica des del 2021 i el propòsit del qual és ajudar a triar una cistella de la compra més sana i equilibrada. No obstant, interpretar l’etiqueta no és senzill. Aquí tenim algunes claus sobre què significa Nutriscore i quins són els seus avantatges i inconvenients.
Alimentació
Manual per entendre el Nutriscore: ¿per què el pa integral és un aliment A i l’oli d’oliva és B?
L’etiqueta impulsada per la Unió Europea va ser revisada per última vegada el 2022, però tot i així els experts consideren que hi ha qüestions millorables
Nestlé abandona el segell Nutriscore a Suïssa i sembra nous dubtes sobre l’etiqueta nutricional europea

El més llegit
- Tenir 13 anys i aparèixer (o no) en els rànquings de guapes de la teva classe: «Donen molta inseguretat, de vegades acabes plorant al lavabo»
- El gran aconseguidor de la trama no tenia límits
- "Ens deixen a l’estacada 16 mesos"
- Protecció Civil activa l’alerta per pluges intenses al Pirineu, Terres de l’Ebre, Lleida i la Catalunya central
- El Rei carrega contra les «identitats excloents» i els «extremismes» des de Montserrat