Alimentació

La crisi de preus dels aliments impulsa els àpats de plat únic

Les elaboracions més afectades són les sopes, les cremes i els purés. En contrapartida, els plats de carn, els de verdures i els d’ous són els que resisteixen millor.

Una amanida, un plat de pasta o una peça de carn amb guarnició. Quan els preus collen i el pressupost familiar és ajustat, una de les maneres més senzilles (i ràpides) d’estrènyer-se el cinturó és modificant els hàbits alimentaris. Menjar un plat únic, per exemple. La meitat dels àpats que es fan al migdia durant la setmana ja són d’un únic plat, tant a casa com fora, constata l’Informe del Consum Alimentari a Espanya, que elabora el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i que, en l’última edició, analitza dades corresponents al 2022, un any en què la pujada de l’IPC ja havia començat a rabejar-se en el sector de l’alimentació. La xifra suposa un increment del 6,7% respecte a l’any anterior. En el cas dels sopars, set de cada 10 ingestes d’entre setmana també són de plat únic, un 1,2% més que el 2021.