El 90% de les patates que es consumeixen a Catalunya han sigut cultivades fora. I el 89% de les pastanagues, i el 20% dels pebrots... «Són, tots aquests, productes de fàcil conservació, que poden emmagatzemar-se durant temps i surt molt més barat comprar-los fora que produir-los aquí», lamenta Toni Rovira, pagès de Cabrera de Mar (Maresme) i responsable del sector de l’horta en el sindicat agrari Unió de Pagesos. En un moment en què els mercats demanen cada vegada més verdures fresques, en el qual nutricionistes i ecologistes clamen perquè a les taules s’impulsi la proteïna vegetal per sobre de la d’origen animal, els agricultors catalans es troben que, per culpa dels alts costos de producció, no poden fer front a la competència ferotge d’altres territoris, des dels hivernacles de Múrcia i Almeria fins a la creixent empenta del Marroc.
Alimentació
¿Per què no surt a compte produir tomàquets a Catalunya?

Temes:
El més llegit
- Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Un terç de l’Eixample és estranger
- "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit