Comunicació empresarial

L’AESAN i l’EFSA llancen la campanya #EUChooseSafeFood per ajudar la ciutadania a prendre decisions alimentàries informades

La campanya es portarà a terme des del 30 d’agost fins a finals del mes d’octubre i comptarà amb la col·laboració d’experts en seguretat alimentària, d’organitzacions especialitzades en alimentació, nutrició, drets del consumidor i mitjans de comunicació

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) han llançat conjuntament la campanya #EUChooseSafeFood (La UE tria aliments segurs), que té per objectiu generar confiança en els consumidors i consumidores a Espanya a l’hora de triar els aliments que consumeixen, explicant de manera simultània el paper que exerceix la ciència en la tasca de garantir la seguretat alimentària.

La campanya, promoguda per les dues entitats, pretén, a més, explicar certs aspectes de la informació sobre seguretat alimentària a la ciutadania en temes com ara la lectura d’etiquetes, la higiene alimentària, la declaració de propietats saludables, els al·lergògens, els additius, les malalties d’origen alimentari i el paper que juguen les abelles en la nostra alimentació. 

Respecte a l’etiquetatge, la campanya ensenya a distingir entre la data de caducitat i la data de consum mentre que relacionat amb la higiene alimentària, proveeix regles bàsiques per mantenir la seguretat alimentària a les nostres llars. En el cas dels al·lergògens i additius, la campanya explica el treball dels científics de l’EFSA i les agències nacionals per garantir que el seu ús en aliments sigui segur i que els envasos continguin informació clara sobre la seva inclusió mentre que sobre les abelles, explica el seu paper dins de la cadena alimentària. Les malalties d’origen alimentari, i el paper de la ciència per prevenir-les són un altre assumpte important. Per acabar, respecte a la declaració de propietats saludables, la campanya posa èmfasi en els reglaments que protegeixen els consumidors de la informació incorrecta o enganyosa sobre aliments.  

Tecnòlegs d’aliments i experts en seguretat alimentària com Andrés García, Beatriz Robles, Miguel Ángel Lurueña, Gemma del Caño i Marian (‘Boticaria’) García, posaran el seu coneixement al servei de la campanya #EUChooseSafeFood, com també ho faran els experts de la mateixa EFSA i l’AESAN, i les principals organitzacions espanyoles que treballen en seguretat alimentària, nutrició i drets del consumidor.

L’EFSA i l’AESAN conviden a recolzar la campanya compartint els seus materials, incloent-hi en la pàgina web de l’EFSA, i que inclouen infografies, bàners, vídeos i posts per a xarxes socials.

Dirigida principalment als ciutadans europeus d’entre 25 i 45 anys, la campanya ‘La UE tria aliments segurs’ explica a més el rol de l’EFSA i d’AESAN en la contribució a les normatives europees que protegeixen els consumidors i tota la cadena alimentària.

En el lloc web de la campanya s’inclouran un conjunt d’eines #EUChooseSafeFood, com imatges, vídeos curts i publicacions per a xarxes socials en diferents idiomes, que facilitarà la participació de les autoritats, associacions nacionals i experts tècnics a la campanya. També tindrà el seu reflex a la web de l’AESAN www.aesan.gob.es.

Temes:

Alimentació