Rocío Serrano des de Barcelona ens proposa una excel·lent crema d’espàrrecs verds amb curri per al Club de Cuina d’EL PERIÓDICO
Crema d’espàrrecs verds amb curri
Per a dues persones
Ingredients:
2 grapats d’espàrrecs verds
1 ceballot
1 carbassó mitjà
150 ml de brou de verdures
Nata per muntar
Curri en espècie
8 gambes
Oli
All
Elaboració:
Infusioneu el curri amb la nata a foc baix fins a portar-ho a ebullició. Apagueu-ho i reserveu-ho a la nevera.
Talleu les verdures reservant les puntes dels espàrrecs.
En una olla escalfeu primer la ceba, després afegiu-hi els espàrrecs sense les puntes i finalment el carbassó.
Una vegada està tot ben escalfat afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho bullir 25 minuts.
Tritureu-ho ben fi i coleu-ho si fos necessari.
Mentre es fa la crema, peleu les gambes i retireu-ne la tripa.
En una paella amb oli afegiu els caps en fred i escalfeu-ho a foc mitjà fins que canviïn de color.
Coleu l’oli aixafant els caps perquè deixin anar tot el suc.
Torneu a tirar aquest oli a la mateixa paella amb una mica d’all laminat i quan sigui calent afegiu-hi les cues de gamba pelades fins que estiguin fetes.
Saltegeu les puntes dels espàrrecs, que hauran de quedar al dente.
Traieu el curri de la nevera i munteu la nata, i ja està llest per emplatar.