Estudi científic

La NASA crea un grup d’estudi independent sobre ovnis

  • El projecte estarà liderat per 16 professionals de reconegut prestigi, inclòs un cèlebre astronauta

  • Els resultats de l’anàlisi es publicaran a mitjans del 2023

amadridejos33029375 expedition 46 commander scott kelly of nasa rest i160304192844 / NASA

L’agència espacial nord-americana NASA ha posat en marxa un equip científic independent per estudiar els fenòmens aeris no identificats. És a dir, successos que no poden identificar-se com aeronaus o fenòmens naturals coneguts i que, fins ara, desconeixem de què es tracta. No és la primera vegada que es planteja estudiar aquest fenomen però sí que és un dels projectes més ambiciosos fins ara. Segons s’ha anunciat aquest divendres, el projecte arrencarà oficialment dilluns que ve, dia 24 d’octubre, i s’allargarà durant uns nou mesos. L’objectiu, expliquen els seus impulsors, és traçar un informe complet sobre què sabem (i què no) sobre els albiraments d’ovnis i publicar-lo a mitjans del 2023.

L’estudi, segons expliquen des de l’agència espacial, estarà liderat per 16 professionals de diferent perfil. L’equip d’investigació comptarà amb astrofísics, biòlegs, experts en intel·ligència artificial, periodistes científics i experts en diplomàcia. Un dels noms més cèlebres de l’equip serà el de l’astronauta Scott Kelly: una de les persones que més temps s’ha mantingut a l’espai (340 en total) i el protagonista, junt amb el seu bessó, del primer estudi sobre com la gravetat zero afecta els gens.

«Hem reunit alguns dels científics més prestigiosos del món, professionals de la ciència de dades i experts en seguretat aeroespacial perquè puguin dir-nos com estudiar aquest fenomen», afirma Daniel Evans, un dels impulsors d’aquest grup d’estudi. La llista completa d’integrants d’aquest nou equip d’investigació compta amb David Spergel, Anamaria Berea, Federica Bianco, Paula Bontempi, Reggie Brothers, Jen Buss, Nadia Drake, Mike Gold, David Grinspoon, Scott Kelly, Matt Mountain, Warren Randolph, Walter Scott, Joshua Semeter, Karlin Toner i Shelley Wright.

 

Conclusions científiques

Fa uns mesos, la NASA va anunciar que estava disposada a invertir fins a 100 milions de dòlars en l’estudi de fenòmens aeris no identificats. La creació d’aquest equip científic independent serà el primer pas per arrencar la investigació d’aquests enigmàtics esdeveniments. «Comprendre les dades que tenim sobre aquests fenòmens aeris no identificats és fonamental per ajudar-nos a treure conclusions científiques sobre el que està passant al nostre cel. Les dades són el llenguatge dels científics i fan que l’inexplicable sigui explicable», explica Thomas Zurbuchen, administrador del programa de missions científiques de la NASA.