Probabilitat baixa

Un asteroide podria xocar contra la Terra el 2022

La NASA cataloga el ‘2009 JF1’ com el cinquè objecte amb més perill d’impactar contra el planeta

L’asteroide ‘2009 JF1’ és un dels possibles objectes amb probabilitat d’impacte sobre la Terra que s’estima per al 6 de maig del 2022, segons les dades de risc d’impacte de la NASA.

El Centre d’Estudis d’Objectes Pròxims a la Terra (CNEOS, per les seves sigles en anglès) del Laboratori de Propulsió a Reacció de la NASA és l’encarregat d’analitzar i controlar els possibles asteroides Apol·lo, que és com es coneixen els asteroides amb un recorregut que s’acosta a l’òrbita de la Terra i que poden impactar sobre la Terra. La classificació situa els asteroides segons la mida, velocitat, dimensions i any en què és probable que impacti.

El cinquè amb més perill d’impacte

Descobert el maig del 2009, un dia abans del seu màxim acostament a la Terra, està considerat com el cinquè asteroide amb més perill d’impacte.

Les estadístiques situen la probabilitat de xoc de l’objecte ‘2009 JF1’ en nivells molt baixos –1 de 4.166–.

Objectes a prop de la Terra

Un dels últims objectes que s’han aproximat a la Terra sense cap risc d’impacte va ser l’asteroide ‘52786 (1998 OR2)’ que mesura entre 1,8 quilòmetres de llarg i 4,1 quilòmetres de diàmetre.

Es tracta d’un objecte que es va acostar al nostre planeta el 29 d’abril passat i que està catalogat com a «objecte potencialment perillós», atès el seu pas periòdic a prop de l’òrbita de la Terra.

L’asteroide ‘52768 (1998 OR2)’ va ser descobert el 1998 per la NASA i va ser considerat prou gran com per causar efectes globals si col·lidís.