NOTÍCIA FALSA

Un premiat nega que la Casa Reial esborrés el llaç groc de les fotos

El matemàtic Xavier Ros-Oton afirma que es va posar el llaç només per pujar a l'escenari

El conseller Puigneró dona pàbul a la falsa notícia que la Casa Reial l'eliminés al seu material gràfic

zentauroepp50753574 el matem tico xavier ros oton recibi con el lazo amarillo e191105115442

Xavier Ros-Oton, el matemàtic que portava un llaç groc a la solapa quan va recollir aquest dilluns el premi Princesa de Girona d’investigació, ha negat a EL PERIÓDICO que la Casa Reial esborrés aquest símbol de les seves fotos oficials, tal com ha sigut denunciat a les xarxes socials per comptes vinculats a l’independentisme. 

«Me’l vaig posar per pujar a l’escenari, no per al sopar de després amb els patrons de la fundació», aclareix Ros-Oton. L’investigador diu que no li consta cap manipulació de les imatges. «Tothom va ser molt amable i correcte amb mi», ha assenyalat. 

Aquesta falsa notícia es va difondre arran dels tuits de la Casa Reial, en els quals apareix Ros-Oton sense portar llaç, tot i que sí que l’hauria lluït abans a l’escenari.

El mateix conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, va donar crèdit en el seu perfil de Twitter a la notícia falsa sobre aquesta suposada censura:

Poc després, Puigneró va esborrar el seu missatge i va escriure una rectificació en el seu compte.

El premi Princesa de Girona reconeix trajectòries destacades de joves d’entre 16 i 35 anys. Ros-Oton, barceloní de 31 anys, el va rebre per les seves destacades aportacions en l’estudi de les equacions en derivades parcials.