L’heroi d’Itàlia

Giro 2021: El somni d’Alberto Contador

  • El Giro havia convidat l’Eolo-Kometa que es va imposar al gran cim del Zoncolan amb Lorenzo Fortunato.

  • Al costat d’Ivan Basso i el seu germà Fran, l’excorredor madrileny ha format un equip per donar sortida als joves que passaven per la seva fundació.

GIRO DE ITALIA

El somni d’Alberto Contador era tenir un equip professional, un que donés sortida als ciclistes que s’anaven formant a la seva fundació, perquè els millors nois es poguessin quedar a les seves files sense haver d’emigrar a altres conjunts com va fer no fa tant temps Enric Mas.

Buscar i convèncer patrocinadors no és una feina fàcil. I molt menys reunir totes les coses essencials que un equip professional necessita, a banda de corredors: cotxes, autocars, camions, evidentment bicicletes, i tot el personal auxiliar; entrenadors, mecànics, massatgistes, metges, relacions públiques, màrqueting, premsa...

Els patrocinadors

I quan per fi ho va aconseguir, quan dues marques, Èol (un servidor d’internet italià) i Kometa (una empresa càrnia que alimenta Hongria i Itàlia), quan a més va crear la seva pròpia marca de bicis (Aurum), a Contador només li faltava aconseguir la invitació com a equip continental d’alguna de les organitzacions de les grans voltes. El Giro els va fer cas i els va incloure entre els equips que corrien aquesta ronda italiana. Ara només faltava tornar el gest.

Escapar-se és fàcil, sobretot si els corredors no lluiten per una bona classificació. Ara, ¿guanyar? ¿fer-ho en la per molts etapa reina, almenys la muntanya més difícil d’aquest Giro? Això ja era per als que juguen en una altra lliga, per als que porten o volen portar la ‘maglia rosa’.

La de Lorenzo Fortunato no va ser la primera fuga. Francesco Gavazzi, segon a la vuitena etapa, va tenir opcions. Però guanyar al Zoncolan, això només estava destinat a una figura i Fortunato, als 25 anys, ho va ser... almenys per un dia.

De Pinto a Milà, amb bici

Amb Ivan Basso al capdavant de l’estructura esportiva i Fran Contador, germà d’Alberto, portant les finances, l’Eolo-Kometa compta en la seva direcció tècnica amb antics corredors com Sean Yates, Félix García Casas i Jesús Hernández.

El triomf li va provocar tal satisfacció a Contador que fins i tot va fer la promesa d’anar amb bici des de Pinto, el seu poble madrileny, fins a Milà. «Ha sigut un somni, que ha arribat als 10 anys de la fundació. Guanyar al Zoncolan ha sigut històric».