PRIMERA DIRECTORA ESPORTIVA

Cherie Pridham, la dona que triomfa en un món d’homes i bicis

  • La responsable tècnica britànica es va convertir dilluns en la primera dona que guanyava com a directora una etapa ciclista de màxim nivell a la Tirrè-Adriàtic.

  • En el Tour serà la responsable a l’equip d’Israel de conduir Chris Froome en el difícil repte de conquerir una cinquena victòria a París.

  • «La meva funció és ser directora esportiva, no directora esportiva femenina», repeteix.

Condueix el cotxe d’Israel, l’equip ciclista que porta el nom d’un país que com d’altres busca a través d’aquest esport prou promoció per atraure turistes quan la situació de la pandèmia ho permeti. Es diu Cherie Pridham i al maig complirà 50 anys. «La meva funció és ser directora esportiva, no directora esportiva femenina», repeteix en qualsevol entrevista quan es destaca la peculiaritat de ser la primera dona que dirigeix un equip ciclista del més alt nivell i la persona que es posarà al volant i definirà la tàctica en el difícil repte que pretén aconseguir Chris Froome en el pròxim Tour. Seguir els passos de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain i sumar una cinquena victòria a París.

Temes:

Israel Feminisme