LA POSICIÓ A LES BAIXADES

Els astres del ciclisme contra l’UCI: prohibit prohibir

  • La federació internacional ja no permetrà més que els ciclistes s’asseguin al quadro, en l’anomenada ‘posició de tub’, que van fer famosa Delgado i Froome baixant el Peyresourde al Tour.

  • Contador, Pereiro, Periquito, Beloki i Mauri es mostren contraris a la nova normativa.

  • La mesura entrarà en vigor a l’abril sota la protesta de la majoria de figures, que creuen que no atempta contra la seguretat.

Mai una decisió de la Unió Ciclista Internacional (UCI) havia provocat tant debat i, sobretot, tanta oposició per part del col·lectiu ciclista. Corredors en actiu i antigues figures del ciclisme es mostren totalment oposats a la mesura que la federació internacional va prendre la setmana passada. L’anomenada ‘posició de tub’ queda prohibida en qualsevol cursa professional a partir del mes d’abril. I els profans d’aquest esport es preguntaran: ¿Què és la posició de tub? No és més que treure el cul del seient, asseure’s sobre el quadro i inclinar al màxim el cos i el cap sobre el manillar per adoptar una posició aerodinàmica que permeti anar més veloç i guanyar temps a la resta de rivals quan un corredor es troba en ple atac.