LA NOVA TEMPORADA CICLISTA

Kern Pharma, esperit català per a la Volta

  • El jove equip, patrocinat per un laboratori farmacèutic de Terrassa, debutarà al març en la ronda catalana.

  • És l’esquadra més jove del pilot i compta a les seves files amb prometedors corredors com el barceloní Roger Adrià, de 22 anys.

  • Van fer el salt al professionalisme el 2020, però fins aquest any no han passat a la categoria que fins i tot els permetria disputar el Tour amb invitació.

El ciclisme és l’esport que més necessita les marques comercials per a no només pedalar sinó viure en l’imperi dels mortals. I no és la primera vegada que la indústria farmacèutica es recolza en les bicicletes per donar-se a conèixer. Amgen, curiosament totpoderós fabricant d’eritropoetina (EPO), va patrocinar el Tour de Califòrnia, la principal carrera nord-americana, fins a la desaparició el 2019. I des de l’any passat, un laboratori farmacèutic català, Kern Pharma, enclavat en el polígon industrial de Can Perallada, a Terrassa, patrocina l’equip que porta el mateix nom i que en aquest 2021 ha fet tal salt de qualitat que fins i tot s’ha guanyat una invitació per disputar al març, si coronavirus ho permet, la Volta, en l’edició 100, cancel·lada fa un any a causa de la Covid.