VUELTA A BURGOS

Grossschartner s'emporta la primera etapa i Valverde és tercer

El debutant holandès Leemreize pateix l'amputació d'un dit després d'una caiguda

lmendiola54274131 graf5819 burgos 28 07 2020 ciclistas del equipo israel s200728175444 / Santi Otero

L’austríac Felix Grossschartner (Bora) va guanyar aquest dimarts la primera etapa de la Vuelta a Burgos, amb sortida i arribada en aquesta ciutat, per posar-se líder en la primera carrera de nivell internacional després de la pandèmia de coronavirus.

Grossschartner va sorprendre el pilot en la pujada al mirador del Castell de Burgos per creuar la meta per davant del portuguès Joao Almeida (Deceunink-Quick Step) i l’espanyol Alejandro Valverde (Movistar), que va ser tercer.

L’etapa es va veure marcada per una caiguda massiva, que va portar a la retirada del colombià Sebastián Henao (Ineos) i de l’holandès Gijs Leemreize (Jumbo-Visma). En aquesta caiguda, el jove ciclista holandès, de 20 anys, hauria perdut un dit el seu primer dia com a professional al tallar-se amb un radi, segons van explicar els comentaristes de TVE.

Màxima precaució

Abans de la sortida, l’equip israelià Start va retirar «per precaució» Itamar Einhorn, que havia estat en contacte recentment amb el seu company Omer Goldstein, fins ara asimptomàtic però que va donar positiu per Covid-19 i va ser posat dilluns en quarantena. La proves a què va ser sotmès Einhorn han donat negatiu.

La pandèmia ha portat a prendre tota mena de precaucions en el reinici de la competició ciclista al màxim nivell amb preses de temperatures, mascaretes, distància de seguretat amb el públic, etc.

Durant l’etapa, la jove perla belga Remco Evenepoel va mirar de sorprendre el pilot a uns 35 quilòmetres de la meta, en una etapa amb molt moviment i marcada pel vent.

Evenepoel es va assegurar aviat una quarantena de segons d’avantatge, abans de frenar-se i tornar a integrar el pilot una desena de quilòmetres més tard.

Dimecres tindrà lloc la segona etapa, de 168 km, entre Castrojeriz i Villadiego, completament plana i propícia als velocistes.

Classificació de la primera etapa 

1. Felix Grossschartner (AUT/BOR), els 157 km en 3h 40 min 22 seg. (velocitat mitjana: 42,7 km/h)