ANIVERSARI AMB CONTRATEMPS

La Vuelta presenta el seu recorregut definitiu sense etapes a Portugal

La prova, que celebra el seu 75è aniversari, es correrà entre el 20 d'octubre i el 8 de novembre

lmendiola53736251 20 07 2017 ciclismo javier guillen confiamos que al ser 200612183056 / EUROPA PRESS

El recorregut de la 75 edició de la Vuelta a Espanya 2020 ha quedat confirmat aquest divendres amb la incorporació de Puebla de Sanabria com a final de la 15a etapa en substitució de Porto i la sortida de Salamanca en la 16a en lloc de Viseu, després de la retirada de les ciutats portugueses per la crisi sanitària del coronavirus.

La quinzena etapa es disputarà el 5 de novembre entre la localitat gallega de Mos i Puebla de Sanabria (Zamora), amb un recorregut de 234 quilòmetres, la més llarga de la 75 edició.

Un dia després, la setzena jornada constarà de 162 quilòmetres i unirà Salamanca i Ciudad Rodrigo, a la província de Salamanca.

Una edició més curta

L’edició 2020 es dipsutarà finalment entre el 20 d’octubre i el 8 de novembre amb 18 etapes –tres menys de l’habitual. La carrera sortirà d’Irun amb l’etapa Irun-Arrate, de 169,5 quilòmetres, i finalitzarà a Madrid. L’organització ha substituït també les tres primeres etapes que estaven previstes als Països Baixos a causa de la pandèmia.

El model de les 18 etapes és «una cosa excepcional i transitòria», com va aclarir el director de la Vuelta, Javier Guillén.

«Aquest model és un parèntesi, una excepció a causa de circumstàncies especials. L’any que ve tornarem amb els quatre caps de setmana de sempre. Aquesta Vuelta serà incerta i divertida», va dir.

«Estem considerant molts escenaris. Ens preocupa la logística, ja que cada dia estem en un hotel movent més de 2.500 persones a la caravana», valora Guillén sobre els protocols sanitaris que caldrà aplicar. «Pensem a fer grups estancs per aïllar-ne uns dels altres, delimitar les zones de sortida i arribada, el recorregut, la zona del podi, que els equips estiguin cada un en una planta de l’hotel, controlar el pas a la sala de premsa... estem encara lluny, fem plans, però abans hi ha el Tour i el Giro», explica el màxim responsable de la competició.