esport escolar

Contador s'incorpora a la Vuelta Júnior

L'estrella de Pinto col·laborarà en el projecte, que acosta el ciclisme a escolars de tot Espanya

Aquest any, a la Vuelta, 150 nenes i nens podran recórrer en bici l'últim quilòmetre d'algunes etapes

junior

La novena edició de la Vuelta Júnior comptarà amb la novetat de la incorporaciód’Alberto Contador, l’únic ciclista espanyol guanyador de les tres grans rondes, com a ambaixador. El projecte formativoesportiu té per objectiu fomentar l’educació viària, l’ús de la bicicleta i els hàbits saludables entre els escolars espanyols.

A través de la fundació que porta el seu nom, Contador s’incorpora a un projecte patrocinat per Cofidis que es desenvolupa alhora que la Vuelta (en diverses etapes un total de 150 nenes i nens disputen l’últim quilòmetre), però que sobretot té un caràcter formatiu en escoles de tot Espanya on als xavals se’ls instrueix sobre educació viària i respecte al ciclisme, que va néixer el 2011 i en el qual hi han participat fins avui 225.000 nens entre 8 i 12 anys de 900 centres escolars de tot Espanya.

Les col·laboracions

Contador aportarà aquest any el seu coneixement del ciclisme per al treball formatiu dels escolars i donarà a conèixer la malaltia de l’ictus per ajudar a prevenir-la mitjançant la informació sobre una malaltia que va patir el doble campió del Tour i el Giro i triple de la Vuelta. "És un orgull poder aportar la meva experiència en aquest projecte que s’ocupa dels nens; treballar per a ells és una cosa que em fa una il·lusió especial", va dir el ciclista de Pinto.

La foto de família després de la presentació de la Vuelta Júnior 2019, a Madrid /  (cofidis)

En la campanya de circulació s’hi ha implicat el ciclista del Cofidis Luis Ángel Maté, que intentarà inculcar en els més joves els bons hàbits a l’hora de circular per les carreteres. A l’acte de presentació que va tenir lloc a la seu del Consell Superior d’Esports hi van acudir entre d’altres el director de Cofidis Joan Sitges, el seu homòleg de la Vuelta a Espanya Javier GuillénJosé Luis de Santos, responsable de l’Associació de Ciclistes Professionals i José Luis López Cerrón, president de la Federació Espanyola de Ciclisme.