Froome, Contador, Valverde... cartell del luxe a la Volta

La ronda catalana comença el dilluns 20 de març a Calella

froome / KRISTOF VAN ACCOM (AFP)

La Volta 2017, que es disputa entre el 20 i el 26 d'aquest mes de març, ha tornat a estar afavorida amb el bombo de la sort que l'ha dotat d'un cartell de luxe, encapçalat ni més ni menys que per Chris Froome, tres vegades guanyador del Tour, en el que suposarà el debut del ciclista britànic a Europa, després de l'estrena, a principis d'any, a les carreres australianes. Alberto Contador, aquesta setmana a la París-Niça, i Alejandro Valverde, que s'ha absentat de la prova francesa per un refredat, completen el quadro d'honor de la carrera, encara que no són les úniques figures que s'han apuntat a les carreteres catalanes.

A l'Sky, juntament amb Froome, també hi correran Mikel Landa i Wout Poels, mentre que el BMC nord-americà hi assisteix amb Tejay Van Garderen i Samuel Sánchez. L'Orica australià visita Catalunya amb un dels dos germans bessons britànics, Adam Yates, mentre que el rus Ilnur Zakarin encapçala la llista de vuit corredors del Katiuixa. El Quik Step alinea el francès Julian Alaphilippe i el prometedor corredor mallorquí Enric Mas. Bauke Mollema acompanya Contador al Trek i Steven Kruijswijk lidera el Lotto-Jumbo juntament amb Wilco Kelderman. El Bora no s'ha animat a portar Peter Sagan a Catalunya, però sí que aposta per Rafel Majka.

DUES ARRIBADES EN PUJADA

Pel que fa a l'apartat de velocistes, André Greipel, al Lotto Saudal, competirà amb Nacver Bouhanni, del Cofidis, que estarà acompanyat pels espanyols Dani Navarro i Luis Ángel Maté.

La prova contempla dues arribades en pujada, a la Molina i el Port (Tortosa), una contrarellotge per equips, a Banyoles, i arribades a Calella, Igualada i Reus, abans del punt final (el diumenge 26 de març) al tradicional circuit de Montjuïc, a Barcelona. La prova es presenta aquest dijous al Palau de Pedralbes de Barcelona.