LA RONDA CICLISTA FRANCESA

Per fi, Cavendish; per fi, tranquil·litat

El ciclista britànic, considerat el millor velocista del món, guanya a l'esprint la setena etapa del Tour

La veritat és que Mark Cavendish ha estat menys vegades a punt de guanyar que Peter Sagan, que s'està especialitzant a col·leccionar segons i tercers llocs (com ha passat aquest divendres) en les arribades del Tour, tant aquest any com l'anterior. Quan André Greipel semblava que s'anotava la tercera victòria en la prova, com impulsat per una força descomunal, ha sorgit el corredor britànic per recompensar l'Etixx del disgust de l'abandonament de Tony Martin, operat al matí a Hamburg, després de caure dijous vestit de groc a l'arribada de L'Havre, on es va fracturar la clavícula.

CAIGUDA DE CONTADOR

Chris Froome no ha portat el mallot groc, encara que ha sortit com a primer classificat en funcions, en la que ha sigut, sense cap mena de dubte, l'etapa més tranquil·la en un Tour que, fins ara, es disputa de forma frenètica. Per anotar un incident només el d'Alberto Contador, que ha caigut sorprenentment en el recorregut neutralitzat, el que no compta i el que serveix de desfilada mentre abandonen la ciutat de sortida; aquest divendres, la localitat de Livarot, en la unió de Normandia amb Bretanya.

Escapada a l'ordre del dia, amb l'andalús Luis Ángel Maté (Cofidis) i amb el corredor eritreu de l'MTN, a la vegada líder de la muntanya, Daniel Teklehaimanot, especialista en fugues i a capturar punts per demostrar que és un perfecte escalador. La tàctica li va servir al juny per imposar-se en aquesta classificació al Dauphiné.

PURITO, PEL MUR DE BRETANYA

Ara arriba dissabte amb el mur de Bretanya, segona meta alta, costa explosiva, encara que no tant com Huy, dos quilòmetres de pujada, amb un coeficient màxim del 10%, en què sens dubte serà una nova oportunitat per a Purito Rodríguez.

Classificació de la 7a etapa:

1. Mark Cavendish (GB/Etixx) 4:27:25" 

2. André Greipel (Ale/Lotto) m.t.

3. Peter Sagan (Esl/Tinkoff) m.t.

4. John Degenkolb (Ale/Giant) m.t.

5. Alexander Kristoff (Nor/Katuixa) m.t.

Classificació general:

1. Chris Froome (GB/Sky) 26:40:51" 

2. Peter Sagan (Esl/Tinkoff) a 11 s 

3. Tejay van Garderen (EUA/BMC) a 13 s 

4. Tony Gallopin (Fra/Lotto) a 26 s 

5. Greg van Avermaet (Bèl/BMC) a 28 s

6. Rigoberto Uran (Col/Etixx) a 34 s 

7. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) a 36 s 

8. Zdenek Stybar (RTx/Etixx) a 52 s

9. Geraint Thomas (GB/Sky) a 1:03 m 

10. Warren Barguil (Fra/Giant) a 1:07 m 

12. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) a 1:38 m

15. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) a 1:51 m 

16. Nairo Quintana (Col/Movistar) a 1:56 m 

17. Joaquim Rodríguez (Esp/Katuixa) a 2:00 m